Werken in België wonen in Nederland

“Ik werk in loondienst in België en woon in Nederland, mijn vrouw werkt niet. Ben op zoek naar advies welke constructies er zijn om meer over te houden”

 

“Mijn partner en ik zijn beide grensarbeiders (wonen in NL en werken in BE) daarbij hebben we deze zomer een huis gekocht in Nederland. Om deze redenen zouden wij een informatief gesprek willen over de fiscale opties in deze situatie”.

 

“Ik heb een Belgische eenmanszaak, maar ben woonachtig in Breda. Kunt u mij helpen?”

 

“In 2018 heb ik een huis gekocht, en sindsdien weet ik niet zo goed meer wat ik waar moet aangeven en waar ik recht op heb. In 2020 komt er ook een kindje, dus straks weet ik het helemaal niet meer”.

 

Herkent u zich in een van de bovenstaande situaties?

 

grensarbeider

 

Dit is slechts een greep uit de vele situaties waar onze klanten zich momenteel in bevinden die werken in België en wonen in Nederland. Bij veel van deze situaties woont of werkt de persoon in het ene land en werkt of woont in het andere land.

De pandemie heeft echter voor een nieuwe situatie gezorgd. Namelijk grensarbeiders die thuiswerken.

We begrijpen als geen ander dat elk van deze situaties vragen om hulp en advies.

 

Vandaag de dag bent u niet meer beperkt tot het werken in eigen land. Als u in België wilt werken, maar woont in Nederland of u woont in België en u wilt werken in Nederland, dan is dat geen enkel probleem.

Deze situaties zijn vooral veel terug te zien in steden die relatief dicht op de grens liggen.

A.C. Koijen & Partners ziet dit dus geregeld terugkomen, maar wat komt hier op fiscaal gebied allemaal bij kijken?

Werken in België, wonen in Nederland is op zichzelf niet bijzonder, maar voor de belastingdienst bent u echter wel een uitzonderlijk geval.

 

Neem geen risico en laat u adviseren omtrent de fiscale regelgeving 

Neem geen risico en zorg dat u goed op de hoogte bent van alle fiscale regels die gelden voor een situatie waarbij u zal werken in België en wonen in Nederland. De regelgeving is bij dergelijke situaties aanzienlijk complexer.

Zo krijgt u te maken met:

Voorkom dat u dubbele belasting betaalt!

Voorkom dat u dubbele belasting betaalt en dat u niet in de knoop raakt met de hypotheekrente aftrek en hoe berekent u eigenlijk uw daadwerkelijke inkomen?

Allerlei vragen en situaties die om de hoek komen kijken als u kiest voor werken in België wonen in Nederland en dat is waarin wij u met onze expertise graag tegemoet komen.

 • Bent u een grensarbeider? 

  – Voorkom financiële en administratieve rompslomp
  – Voorkom zelfgemaakte fouten en eventuele problemen

Wij zoeken precies voor u uit wat in uw specifieke situatie van belang is en wij kunnen tevens voor u alle fiscale zaken regelen.

U kunt gewoon zonder zorgen naar uw werk gaan terwijl wij op de achtergrond alles voor u in orde maken en dit natuurlijk blijven doen.

Werken in België wonen in Nederland, het klinkt erg mooi en werken als grensarbeider kan ook erg mooi zijn, maar zorgt u er wel voor dat alle belastingzaken op orde zijn? Dat is wat wij voor u oplossen.

 

Onze dienstverlening beslaat:

 

Wij informeren en adviseren u graag onder het genot van een kop koffie. Maak een afspraak met één van onze specialisten.

grensarbeid

Werken in het buitenland en wonen in Nederland

Als Nederlander werken in België kan in deze context belastingtechnisch wat ontmoedigend overkomen, maar maakt u zich geen zorgen. Wij brengen voor u alles waar u rekening mee moet houden in kaart.

Ook verzorgen wij alle bijkomende fiscale zaken op termijn indien u dat wenst, waardoor u op geen enkel moment bezorgd hoeft te zijn over de fiscale situatie.

A.C. Koijen & Partners weet als geen ander hoe de regels en wetten in elkaar steken, waardoor u met plezier als Nederlander kan werken in België.

Elke situatie is echter anders en dat maakt het des te meer complex, het is daarom per definitie interessant om een specialist in de arm te nemen voor als u gaat werken in België en blijft wonen in Nederland.

Wij krijgen graag inzicht op uw persoonlijke situatie, zodat wij u het juiste persoonlijke advies kunnen bieden. Zit u al in een situatie van werken in België wonen in Nederland of gaat u binnenkort grensoverschrijdend werken?

Hoe gemakkelijk of ingewikkeld uw individuele situatie ook is, A.C. Koijen & Partners heeft antwoord op elke vraag en een oplossing voor elk probleem.

Laat ons u bijstaan in uw situatie. Maak een afspraak voor meer informatie en een persoonlijke analyse.

Dit zijn wij:

  • Ruim 50 jaar ervaring in de regio Breda en Chaam
  • Altijd direct benaderbaar 
  • Aantrekkelijke tarieven, afgestemd op het MKB
  • Omvangrijke kennis van fiscaliteit
  • Pro-actief met u mee denken én handelen
  • Periodieke controle van uw gegevens om gevolgen voor uw belasting te signaleren
  • Persoonlijke service als kern van onze dienstverlening

Deskundig advies nodig?

Maak een afspraak voor een advies of kennismaking

Locaties

Vestiging Breda

Esserstraat 79
4813 EJ Breda
Tel. 076 - 514 74 44
E-mail: boekhouding@ackoijen.nl

Vestiging Chaam

Raadhuisplein 1
4861 RV Chaam
Tel. 0161 - 492 508
E-mail: boekhouding@ackoijen.nl