Grensarbeider België Nederland

Grensarbeider België NederlandA.C. Koijen & Partners ligt als administratie en belastingadvieskantoor dicht bij de Nederlands-Belgische grens. Wij hebben door onze ligging automatisch veel klanten die in Nederland werken, maar in België wonen en andersom. Ofwel grensarbeiders België Nederland.

 

Indien u in een situatie als grensarbeider verkeert, dan krijgt u te maken met een wirwar aan verschillende regels en wetten op het gebied van fiscaliteit, administratie en verzekeringszaken.

 

Dat kan voor u als grensarbeider of voor u als werkgever behoorlijk ingewikkeld en verwarrend zijn.

A.C. Koijen & Partners kan daarin u hulp bij belastingzaken bieden, waarmee u het maken van fouten voorkomt. Wij adviseren u graag omtrent de grensarbeider België Nederland. U kunt hiervoor een afspraak maken met één van onze specialisten.

 

Advies aanvragen

 

Belastingaangifte doen voor grensarbeiders België Nederland

Een grensarbeider die in België woont en in Nederland wil werken, of andersom, een grensarbeider die in Nederland woont en in België wil werken heeft een hoop vragen, krijgt te maken met ingewikkelde procedures en vaak nog veel meer van dit soort zaken .

Daarnaast kennen België en Nederland allebei andere belastingstelsels. Het is daarom heel logisch dat u vragen heeft als:

 1. In welk land moet ik belastingaangifte doen?
 2. Hoe zit dat precies met de hypotheekrenteaftrek in Nederland?
 3. Wat houd ik netto over in zowel België als in Nederland?
 4. Welke belastingen zijn er zoal die ik moet betalen in België en Nederland?
 5. Stel ik werk als uitzendkracht of ik werk als gedetacheerde, welke belastingen betaal ik in die situatie?

 

A.C. Koijen & Partners biedt u hierin de helpende hand en geeft u een helder antwoord op al deze vragen. Het belangrijkste is dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Wij houden met elk scenario rekening.

 1. In welke land moet ik belastingaangifte doen? Het antwoord hierop is uit te leggen aan de hand van het werklandbeginsel. Dit houdt in dat daar waar u werkt, daar betaalt u belasting. Echter dit beginsel geldt niet in alle gevallen.

Het werklandbeginsel is niet van toepassing als u:

 • Tijdelijk in België werkt (binnen 12 maanden niet langer dan 183 dagen in België werkt )
 • In België werkt voor een bedrijf dat verbonden is aan jouw werkgever (bijv: een dochteronderneming)
 • Voor de overheid werkt in Nederland en een gedeelte van uw werk uitvoert in België
 • Werkt in het onderwijs en tijdelijk werkzaam bent in België
 • Werkt op een schip (matroos, of u vaart door de binnenwateren) of u bent werkzaam in de luchtvaart als piloot.

 

 

Of u nu vast in dienst bent ergens of misschien slechts tijdelijk of zoals hierboven al benoemd gedetacheerd of werkend als uitzendkracht. Elk van deze situaties levert andere verplichtingen op belasting technisch en op administratief niveau.

 

Wij weten precies hoe het zit met het doen van belastingaangifte, maar ook met loonheffingen, berekeningen van NL/BE inkomen, grensoverschrijdend verzekeren en meer fiscale zaken.

 

 

grensarbeider België Nederland

 

 

Alle voordelen voor een grensarbeider België-Nederland op een rij

Woont u in Nederland? Wilt u verhuizen?  Woont en werkt u in België?

 • Grote kans dat u zich richt op de huizenmarkt op lokaal niveau. Onroerend goed in België is gelukkig nog steeds betaalbaar in België. De gebruikelijke netto woonlasten liggen er echter wel hoger dan In Nederland. Het fiscale voordeel is redelijk beperkt.  Misschien is het de moeite om rond te kijken in Zeeuws-Vlaanderen. U komt in dit stukje Nederland toch de Vlaamse vertrouwde omgeving tegen met een gunstige fiscale regeling.
 • Compensatie voor Nederlandse grensarbeiders
 • Nederlandse grenswerknemer behoudt zijn belastingvoordeel van de rente-aftrek op zijn eigen woning

 

We geven u graag verdere tekst en uitleg bij deze voordelen. U kunt ons inschakelen voor advies en begeleiding. Ook kunnen wij voor u de volledige of deelfiscaliteit uit handen nemen. Denk hier bijvoorbeeld aan belastingaangifte laten doen of uw salarisverwerking verzorgen.

 

U weet hierbij zeker dat alle fiscaliteit rondom de grensarbeider België Nederland op de juiste wijze wordt verzorgd door onze gespecialiseerde adviseurs.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vestigingen of bezoek onze speciale pagina voor grensarbeid België Nederland.

Meer informatieContact